Skab en fredelig oase i din have

De fleste mennesker har deres helt særprægede måde at slappe af på efter en lang dag. Nogle foretrækker at sætte sig til rette i sofaen og læse en god bog, andre nyder at få afløb for sin kreativitet gennem strikning eller hækling – og så er der dem, som slapper allermest af, når de bruger tid i haven. Det at være udenfor kan give en helt særlig ro, fordi man er omringet af naturens mange sanseindtryk. Hvis du gerne vil transformere din have til at være et åndehul med fred og ro, så læs med, hvor du kan hente inspiration.

Indbydende rammer er essentielt

Først og fremmest er det vigtigt at skabe de rette rammer for afslapning. Det kan du opnå for eksempel gennem visse møbler, som indbyder til afkobling fra hverdagen. Eksempelvist et havemøbelsæt med behagelige hynder, hvor komforten er i højsædet. At sidde blødt er nemlig helt afgørende for, at kroppen kan slappe af. Desuden kan det være optimalt at finde et sted i haven, som er stille og fredeligt, så du ikke bliver forstyrret af larm fra trafik eller lignende. Endvidere kan omgivelserne også være stemningsskabende – hvis du for eksempel er omgivet af flotte blomster, træer eller buske, kan det være med til at få dig ind i den helt rette sindsstemning.

De små detaljer kan gøre en stor forskel

Når de generelle rammer er på plads, kan du tilføje de ekstra detaljer, som sætter prikken over i’et. Et forslag kunne være behageligt lys, så du også kan nyde godt af din oase, selv efter solen er gået ned. Du kan med fordel kombinere din lyskilde med en varmekilden i form af en varmelampe, som afgiver varme til de lidt koldere aftener i haven. Musik kan også skabe en afslappende energi, hvilket du kan opnå med eksempelvist en Bluetooth-højtaler, der kan transporteres rundt efter dine behov.