Sådan gør du haven sommerklar

Forårets har endelig bidt sig helt og andeles fast, og vi kan næsten smage, hvordan sommeren også lige så stille begynder at melde sin ankomst. De lange lyse aftener og det mildere vejr er virkelig noget rigtig mange længes efter i de mørkere efterårs- og vintermåneder.

Men for rigtig mange haveejere er forårets ankomst og sommerens snarlige ankomst også lig med, at det er på tide at få gjort haven helt sommerklar.

Her får du to gode råd til, hvordan du får den smukkeste sommerhave på villavejen.

Giv træværket en ordentlig omgang

Første gode måde, til hvordan haven bliver helt klar til sommeren, handler om noget så simpelt som udendørsmaling. Det lyder måske en smule kedeligt og ikke som noget, de fleste egentligt tager fat i særligt tit. Men at give træværket rundt omkring i haven en ordentlig og gennemgående omgang med ny maling er virkelig noget, som kan ændre en hel haves udtryk.

Nymalet træværk er noget, som virkelig kan være med til at samle en hel haves udtryk og altså virkelig binde forskellige dele af en have sammen. Med nymalet træ kan man altså nemt skabe en have, som er helt og andeles klar til sommeren og alle de gode timer, som skal bruges i den.

Find blomsterne frem igen

Et andet godt råd til at få haven helt sommerklar er at finde de smukke blomster frem igen. Det kan både være, at man får fjernet ukrudtet omkring de blomster, som allerede er en integreret del af haven, eller at man går ud og investerer i nye blomster. Uanset hvad er blomster en helt central del af rigtigt mange haver, og de er derfor en rigtig god måde, hvorpå man kan få fornemmelsen af sommer frem.

Vores haver er i bred forstand en slags ekstra rum i sommeren, og de fortjener virkelig en hel del opmærksomhed.