Giv dit træværk en kærlig hånd

Det kan være meget tilfredsstillende at have en flot have, hvor der er flotte planter, pænt græs og hvor det hele generelt er vedligeholdt godt. Derfor er det også en fordel at være god ved haven og pleje havemøblerne og de ting, der nu er i haven. Men uheldet kan godt ramme, hvor træværket i haven bliver ramt af alger, og det ser ikke særlig flot ud. Det kan være frustrerende, hvis det sker, men der findes heldigvis løsninger på problemet.

Få algerne væk

Træværket i haven kan godt blive ramt af alger, da de opstår og trives bedst på fugtige og skyggefulde steder. Hvis man bruger algerens, kan man få fjernet algerne. Alger er ikke skadelige for træværket, så derfor behøver man ikke at fjerne dem, men da de er grimme, kan både træværket og selve haven blive pænere, hvis de bliver fjernet. Hvis man gerne vil have fjernet algerne, skal den rette algebehandling til. Det er muligt at købe algerens til træværket i et byggemarked eller online, men det kræver, at det er godkendt af miljøstyrelsen, da det er kemi, som skal gå ind og dræbe de små organismer, som trives godt i det danske vejr. Det er vigtigt, at man benytter det rigtige produkt, så man ikke skader miljøet.

Bevar den flotte have

Når algerne er blevet fjernet med algerens, har haven allerede fået et flottere look. Men der er også andre ting, som kan hjælpe en pænere have på vej. Om sommeren kan det være rart at bruge sin have, når det er godt vejr. Derfor kan det for mange også være vigtigt, at den er flot. En nyklippet have kan hurtig gøre underværker, derudover er det også flot, hvis man har plantet nogle flotte blomster rundt omkring. Det giver både liv og duft til haven.