Er dit hjem inficeret med insekter? Læs mere her

Hvis dit hjem er inficeret med skadedyr, skal du bekæmpe det så hurtigt som muligt. I denne oversigt lærer du om de tre mest almindelige insekter i hjemmet og hvordan du bedst bekæmper dem.

Skægkræ

Bekæmpelse af skægkræ kan være svært, da de er små, hurtige og meget hårdføre. Skægkræ ligner en forstørret udgave sølvfisk, men i modsætning til sølvfisken, så foretrækker skægkræ at bo i mørke og tørre steder i hjemmet. Det kan f.eks. være i bogreoler og blandt tørvarer i køkkenskabet. Hvis du opdager skægkræ i dit hjem, kan du kontakte en skadedyrsbekæmper, der kan benytte sig af midler, som er godkendt af miljøstyrelsen på en sikker og ordentlig måde. Du kan finde dygtige skadedyrsbekæmpere lige her.

Møl

Hvis du finder møl i køkkenet, er det et godt tegn på, at dine madvarer er inficeret. Så er der ikke andet at gøre end at kigge alle dine madvarer igennem og smide dem ud, hvis du finder møl eller æg. Det kan i visse tilfælde være nødvendigt at smide alle dine tørvarer ud. Bagefter kan du desinficere skabene med eddike. Møl er særligt glade for mel, korn og nødder, så det er en god idé at opbevare disse i glas med låg. Så undgår du, at møllene kravler ind og lægger deres æg der.

Hvepse

Hvis du finder et hvepsebo, som endnu ikke har vokset sig stort, kan du bare tage et par handsker på og fjerne det selv. Hvepse bygger ofte deres bo på udhænget på taget, hvilket gør det nemt at opdage og fjerne det, så det vokser sig stort. Det kan dog ske, at hvepsene bygger deres bo inde i dit hus, enten på loftet eller i mellemrum mellem murene, som du ikke selv kan nå. I så fald kan det være nødvendigt at tilkalde en skadedyrsbekæmper.