

Ved du hvad fjernvarme er? Eller står du og er nysgerrig på hvad er fjernvarme for en størrelse, så er du kommet til det rette sted. Hvad end du undrer dig, fordi du har overvejet at skifte til fjernvarme, eller om du blot er nysgerrig på ”Hvad er fjernevarme?”, så får du en introduktion til, hvad du bør vide om fjernvarme her.
Hvad er fjernvarme?
Der findes et utal af forskellige energikilder, når det handler om at fyre varme i et hus, og en af dem, der er meget udbredt i Danmark, er fjernvarme. Det fungerer som et fælles varmesystem, der enten er lokalt eller regionalt, afhængigt af ydeevne for varmeværket. Fjernvarme bygger på et meget enkelt princip, hvor vandet cirkulerer i et lukket system. Det vil sige at varmt vand fra varmeværket bliver sendt ud til dig som forbruger, og det afkølede vand sendes derpå tilbage til vandværket, hvor det på ny kan blive varmet op. Når vandet cirkulerer rundt på den måde, betyder det dermed også at det er muligt at udnytte spildvarme, samt producere varme på ressourcer som er billige, stabile og bedst beskytter klimaet. Disse ressourcer er i høj grad flis, træpiller og naturgas.
Hvad er fordelene ved det?
Fjernvarme i Danmark dækker 63% af husstandenes vandforbrug, som sendes til radiatorerne eller ud i hanerne og brusene. Med de fordele fjernvarme giver, er der bestemt ikke noget at sige til den fordeling. Nogle af de mest sigende fordele ved fjernvarme er følgende:
-
Ved at blive tilkoblet fjernevarmenetværket indgår du i et fællesskab med en masse andre, således at I sammen deler faste omkostninger.
-
Hvis du skifter til fjernvarme fra oliefyr og elvarme vil der ske en besparelse på varmeregningen.
-
Miljøet bliver sparet for CO2 og brændstof
-
Fjernvarme er driftssikkert, så du får ingen kolde overraskelser!