Nyt tag – hvad bør jeg vide?

Tagrenovering kan være nødvendigt, hvis man har brug for en udskiftning af tag. Det kan være at jeres tag ikke er holdbar nok? Eller at I har problemer med indtrængende vand, eller andre skader som giver jer store konsekvenser? Løse tagsten kan også være et problem, der gør det nødvendigt for jer at få et nyt tag. Det kan være en god ide at overveje hvorvidt, dig og måske din familie har brug for et nyt tag. Det er nemlig heller ikke den mest energivenlige løsning, og derfor kan det være at man skal tænke sig om, før man vælger at få skiftet sit tag ud.

Find de rette materialer til taget

En måde at skifte dit tag ud, kunne være at kigge på materialerne. Det kan være du kan finde en mere grøn og holdbar løsning, som ikke belaster naturen? På denne måde kan du med god samvittighed, få dit nye tag og dermed også hjælpe klimaet. Det kan være en god ide at overveje, om man skal kigge på grønne tage, for at spare på CO2. Et grønt tag kan nemlig også holde op mod 60-70% af regnvandet, og derfor kan du med grønne tage bidrage til biodiversiteten. Du kan nemt finde rimelige grønne tage priser, mange steder online. Du er blot et par kliks væk.

Når det angår klimaet, er der mange måder at bygge på den rigtige måde. Et grønt tag, kan være en fremragende måde at bygge, på en mere klimavenlig måde. Du kan for eksempelvis få levende grønne tage, der er lavet af modulbaseret græstag. Denne fremgangsmåde kan give dit tag et mere naturligt og grønt look, men er som sagt også bedre for klimaet. Dette slags tag er velegnet til sommerhuse eller andre parcelhuse.