Når det vigtigste mangler

Det er endelig blevet weekend, og I har inviteret nogle venner over til tapas og vin. Det ringer på døren, og I har taget det flotte tøj på. På bordet står træbrætter med oste og oliven, og der mangler ikke noget af noget. Men da I får jer sat ved det smukke, dækkede bord, opdager du, at der ikke er noget vin at hælde i vinglassene. Så du skynder dig at kigge i garagen, hvor du finder den klassiske Diamond Hill hvidvin. Du må til din skam stå med kartonen ind over vinglassene, velvidende at jeres venner bedst kan lide rød. Det er en træls situation, som man gerne vil undgå til en anden gang. Læs med her.

Den rigtige vin

Til fancy middag med skønne mennesker, hører naturligvis god vin. En god Nebbiolo går man aldrig galt i byen med. Se https://laudrup.dk/druer/nebbiolo store udvalg af vine fra druen. Der er også mange andre druer at vælge imellem, og hvis I kender jer selv og ved, at det ikke bliver sidste gang, der skal bruges en god flaske vin, kunne I købe en smagskasse, så I har forskellige, gode vine at vælge imellem, når det skal til.

Eksklusive vine fra Piemonte

Men hvis det skal være eksklusivt, er der næsten intet, som kan slå Nebbiolo. Druen stammer fra det smukke, norditalienske Piemonte og er kendt for at stille høje krav til klimaet, den vokser i. Vinstokken spirer tidligt, faktisk som en af de første, men den er en af de sidste til at modne. Nogle forveksler Nebbioloen med Pinot Noir, men her har Nebbiolo en mere syrlig smag på grund af et højt indhold af tanniner. Den mest kendte vin indenfor Nebbiolo-familien er Baroloen, som lagrer 36 måneder, inden den sættes til salg. Det er vin, du godt kan sætte på bordet med god samvittighed.